Hrvatski mačevaoci ovoga vikenda u Valamar Diamantu

Hrvatski će mačevaoci ovoga tjedna doći u Poreč kako bi tijekom uzbudljivog sportskog vikenda otkrili tko je među njima najbolji i ujedno najavili međunarodna prvenstva koja publiku očekuju ovoga proljeća.

U organizaciji Hrvatskog mačevalačkog saveza i MK Špada iz Poreč će se u sportskoj dvorani hotela Valamar Diamant od 22. do 24. ožujka održati PH u mačevanju u svim kategorijama (svi uzrasti, uključujući veterane) u maču i floretu. Nastupit će najbolji hrvatski mačevaoci iz 12 klubova u 28 kategorija, a među njima i najmlađi porečki sportaši kojima će ovo biti i prvi nastup na prvenstvu.

Prvenstvo u petak, 22. ožujka u 16 sati otvaraju mlađi kadeti, a pregršt zanimljivih borbi zacijelo ćemo moći vidjeti u kategoriji floret seniori koja započinje također u 16 sati i u kojoj naš olimpijac Bojan Jovanović brani titulu državnog prvaka kao član MK Špada.

U sklopu prvenstva bit će dodijeljene nagrade najboljim sportašima pojedincima, klubovima, trenerima i istaknutim pojedincima za proteklu 2012. godini. Posebnu nagradu HMS će dodijeliti Bojanu Jovanoviću, prvom hrvatskom predstavniku u mačevanju na OI nakon 76. godina, zbog njegovog iznimnog sportskog uspjeha, ali i vrijednog rada na promociji mačevanja.

Za vrijeme prvenstva bit će održana i izborna skupština Hrvatskog mačevalačkog saveza na kojoj će se izabrati vodstvo za sljedeće četiri godine, a natjecanje će biti i izvrsna prigoda za najavu Svjetskog juniorskog i kadetskog prvenstva koje će se od 6. do 15. travnja 2013. godine održati upravo u Poreču.